• Despre noi

    În contextul societății de astăzi, este foarte dificil multora dintre noi, să facem diferența între calitate și prost gust, între autenticitate și kitsch. Cu atât mai greoi este atunci când dorim să deținem în garderobă o părticică din viața celor care au făcut ca zilele noastre să fie mai bune. O ie tradițională sau chiar un întreg port tradițional sunt lucruri care la un moment dat în viață ne cheamă. Ne lipsesc.

    Există în zilele noastre tendința de a ne apropia mai mult de tradiții, de a ne reaminti de anii apuși ai țăranului autentic. Vedem tot mai multă lume că dorește să îmbrace o ie sau un costum popular. Este un lucru foarte bun! Cum altfel i-am putea cinsti pe străbunii noștri, dacă nu în acest mod, îmbrăcând haine tradiționale!

    Asociația Tradiții Textile, cu sediul în Limba, comuna Ciugud, nr. 43, județul Alba, vă propune o ofertă deosebită, atât pe hainetraditionale.ro, cât și în magazinul nostru din Alba Iulia, Bulevardul Transilvaniei, nr. 24. Prin gama diversificată de modele, ne-am propus să facem diferența între costumul popular și portul tradițional. Costumul popular deține ușoare sau majore influențe interzonale, uneori cu semne puternice de stilizare, pe când portul tradițional se apropie vertiginos de lumea satului arhaic, când bunii și străbunii noștri îl îmbrăcau în zilele minunate de sărbătoare.

    Partea frumoasă a acestui minunat proiect, destinat locuitorilor județului Alba și tuturor românilor de peste mări și țări, este că poate împlini vise. Aveți o ie veche sau un model drag dumneavoastră, noi putem să-l reconstituim și să-i oferim frumusețea de altădată. Putem să facem acest lucru prin două posibilități: lucru de mână, cu ajutorul unor femei pricepute, meșteri populari din județul Alba sau cu ajutorul mașinii de brodat. Prețul unui produs se diferențiază în funcție de aceste două aspecte. Munca manuală, prin care se țese pânza și se coase cu mâna ia sau costumul întreg, este migăloasă și, evident, costă mai mult. Dumneavoastră alegeți!

    Pentru noi contează să oferim produse de calitate, iar în timp tot mai mulți români să dețină în garderoba personală un obiect valoros, o ie sau un costum tradițional. Abia atunci ne-am împlinit propriul vis și am avea certitudinea că misiunea noastră a izbândit: nu se vor uita rădăcinile neamului românesc!